Duurzaam bedrijf

Met een bedrijfsmoestuin zet je een goede stap in de richting van een duurzame bedrijfsvoering. Een groene omgeving met inheemse plantensoorten draagt bij aan een grotere biodiversiteit en kan een schakel zijn tussen ecologische gebieden.

Ook biedt deze groene omgeving een buffer tegen klimaatverandering. In uw pluktuin kan water wegstromen. Groen biedt verkoeling op warme dagen, in tegenstelling tot tegels die warmte vasthouden en afgeven waardoor hittestress kan ontstaan. Zo benut u uw bedrijfsterrein optimaal.

Laat zien dat je duurzaam onderneemt

Met een moestuin draag je uit dat je geeft om de natuur, de toekomst en jouw personeel. We helpen je graag bij de interne en externe communicatie rond de moestuin. Met een natuurlijke bedrijfsmoestuin voldoe je bovendien door vergroting van biodiversiteit en aandacht voor het welzijn van je medewerkers gemakkelijker aan de criteria van de duurzaamheidsverslaggeving, de CSRD. Het moment waarop bedrijven moeten voldoen aan deze criteria is afhankelijk van de grootte en de omzet van het bedrijf.

Tot en met 2025 bestaat de mogelijkheid subsidie aan te vragen voor een moestuinproject van Moestuin in Bedrijf. Dat kun je doen bij het ministerie van SZW, in het kader van de Maatwerkregeling Duurzame Inzetbaarheid. Onze moestuinen, materialen en begeleiding vallen in categorie A.

Moestuin in Bedrijf helpt bij het ontwerp, de aanleg en het onderhoud van de moestuin. We werken samen met moestuindeskundigen met verschillende expertises. Daardoor kunnen we uw bedrijfsruimte vergroenen op de manier die u wenst, of het nu gaat om een moestuin, een permacultuurtuin of een binnentuin met bakken, alle mogelijkheden die ecologische waarde hebben en passen in de omgeving zijn mogelijk.

"Permacultuur, bakken of traditionele moestuin, het kan allemaal!"

Teambuilding

Met een moestuin benut u uw bedrijfsruimte optimaal en biedt u uw medewerkers de kans hun vitaliteit te vergroten en daardoor beter te presteren. We helpen vanaf het zaaien tot en met de oogst en begeleiden uw medewerkers bij alle werkzaamheden in de moestuin. We bezorgen hun een leuke tijd in de pauze waarna ze erna ontspannen weer aan het werk gaan.

Bij moestuinieren is de dynamiek van het team heel belangrijk. Er moeten worden samengewerkt. Moestuinieren is daarom vaak ook teambuilding. Dat proces begeleiden we graag.

"Lessen worden op maat gemaakt"

We leggen de principes uit van natuurlijk moestuinieren aan uw medewerkers. Dat doen we met lessen aangepast aan het kennisniveau en het seizoen. Dit lespakket is op maat gemaakt, afhankelijk van de behoefte van de groep. Materialen zoals gereedschappen, plant- en zaaigoed en andere moestuinmaterialen zijn inbegrepen. Verder leren? Dan kunnen de medewerkers onze online cursus moestuinieren  volgen.

Vitale en ontspannen medewerkers door een moestuin

Scroll naar boven