Gezonde medewerkers

Gezond door de moestuin

De werkdruk is soms hoog. U wilt zo weinig mogelijk uitval en blije medewerkers. Met een bedrijfsmoestuin haalt u druk van de ketel en vergroot u de vitaliteit van uw werknemers.

Frisse lucht en beweging zijn voor iedereen belangrijk. Maar niet iedereen gaat een blokje om in de pauze. Als werkgever kunt u uw personeel dat zetje geven. Even ontspanning, even de zintuigen laten strelen door de kleuren en geuren van buiten, even de benen strekken. Tussen het werk door naar de moestuin verse tomaatjes halen of een komkommer, frambozen of wat sla voor bij de lunch.

Groen doet goed

De positieve effecten van groene ruimtes als een moestuin zijn allang bewezen. Zo blijkt uit onderzoek van Jolanda Maas  dat mensen die regelmatig in het groen vertoeven zich maar liefst anderhalf keer zo gezond voelen als degenen die dat niet doen.

In een factsheet van onderzoeker Agnes van den Berg staat dat Nederlandse stadsbewoners met een moestuin vaker aan de beweegnorm voldoen (84%) dan hun buurtgenoten zonder moestuin (62%). Ook staat in de factsheet dat mensen die regelmatig groen zien minder last hebben van depressies, angsten en stress.

En uit een Noors onderzoek uit 2007 (Bringslimark, Hartig, & Patil) blijkt dat het ziekteverzuim onder Noorse kantoormedewerkers lager is naarmate ze meer planten in het zicht van hun werkplek hebben.

"Gezonder eten met een bedrijfsmoestuin"

Uit diverse onderzoeken blijkt dat mensen die groenten en fruit telen gezonder gaan eten. Wat je zelf teelt en plukt, wil je graag proeven. Sappige aardbeien en frambozen zijn erg aanlokkelijk als je er langsloopt. Ook cherrytomaatjes, snackkomkommers en radijsjes zijn lekker om zo op te eten.

Gezonde voeding is nodig om niet ziek te worden. Wie te weinig groenten en fruit eet, compenseert dit met minder gezond voedsel. Hierdoor ontstaat een vitaminen- en mineralentekort en een teveel aan vetten, suikers en koolhydraten. Dit kan allerlei gezondheidsklachten veroorzaken zoals overgewicht, suikerziekte, spierzwakte en een slecht gebit. Met een bedrijfsmoestuin draagt u bij aan een goede gezondheid van uw medewerkers.

Koken met de oogst

De opbrengst van de moestuin verwerk je in de bedrijfskantine of verdeel je onder de medewerkers die het mee naar huis kunnen nemen. Inspiratie nodig om te koken met de oogst? Dan kan ik Lekker Plantaardig aanraden, een boek met 144 seizoensgebonden recepten. Plantaardige voeding is niet alleen gezond, maar ook nog eens duurzaam. Weer een stap richting een duurzame bedrijfsvoering

Lekker Plantaardig receptenboek

"Geen gif in de moestuin"

Vanzelfsprekend gebruiken we geen gif in uw bedrijfsmoestuin. Daarnaast is het belangrijk dat als je in de volle grond teelt, de grond eerst te testen op onder andere bestrijdingsmiddelen en zware metalen. Ook dat doen wij voor u.

Een moestuin voor rust, beweging en gezonde voeding

Scroll naar boven