Over Moestuin in Bedrijf

Moestuin in Bedrijf

Chantal Overgaauw

Natuurjournalist

Toen ik een klein meisje was, wilde ik boerin worden. Ik zwierf met boerenkinderen door de weilanden, speelde in hooibergen en lag languit in het hoge gras naar de wolken te staren. Het is er nooit van gekomen. Ik werd journalist.

Online moestuincursus

Jarenlang schreef ik over natuur, duurzaamheid en landbouw. Toen ik een kind kreeg ging ik over kinderen schrijven en schoolde ik me om tot pedagogisch medewerker en natuurjuf. Vervolgens hielp ik mee met de schooltuin en schreef ik een moestuincursus, met activiteiten voor kinderen.

Duurzame moestuin

Ik kreeg de vraag of ik niet wilde meehelpen bij de aanleg van een moestuin. Ik realiseerde me steeds meer dat een moestuin de toegang was tot rust, beweging, gezonde voeding en aandacht voor natuur.

Dat inspireerde me om meer tijd in de promotie van moestuinen te steken. Niet alleen voor kinderen, voor iedereen! Want de voordelen van een moestuin gelden ook voor volwassenen. En als je kiest voor een natuurlijke moestuin, draag je ook nog eens bij tot een grotere biodiversiteit. Daarnaast vangt een groene omgeving beter de gevolgen van klimaatverandering op dan tegels.

“In de moestuin leer je over natuur”

Nu coördineer ik met Moestuin in Bedrijf de aanleg van moestuinen bij organisaties en bedrijven. Ik breng de wensen in kaart, zorg met een team voor aanleg en onderhoud en zorg dat medewerkers betrokken raken bij de moestuin door workshops en goede communicatie. Daarbij maak ik gebruik van mijn ervaring als communicatiemedewerker en –adviseur bij diverse organisaties.

"Als klein meisje wilde ik boerin worden"

Scroll naar boven